Aktiviteter Göteborg

Det finns en mängd olika aktiviteter i och runt Göteborg. Vad sägs om ett spektakulärt besök på Göteborgs Opera eller en fartfylld dag på Liseberg? På andra sidan av älven från Hotel Riverton sett ligger även Lindholmen Science Park som är resmålet för många affärsresenärer som skall besöka mellan- och storföretag. 

Förutom en mängd unika attraktioner finns det mycket att göra i Göteborg. En rofylld och intressant aktivitet är Botaniska Trädgården som kan avslutas med ett besök i Slottsskogen. Där kan man fika, promenera och titta på en rad olika djur, såsom älgar, rävar, sälar och pingviner. Är du kulturintresserad kan vi rekommendera ett besök på ett av Göteborgs alla museum. Det finns någon aktivitet för alla i Göteborg.  
 

 

Lindholmen Science Park

Lindholmen Science Park i Göteborg är en internationell företagsknutpunkt och en världsledande arena för forskning, innovation och utbildning inom mobilt internet, intelligenta fordon och transportsystem och modern media och design.

Läs mer
 

 

Göteborgs Opera

Njut av en härlig kväll med vänner eller familj på Göteborgsoperan som ligger vid kanten av Göteborgs hamn. Här sätts det upp vackra operor, danser och musikaler under samma tak och det är något av det bästa du, som kulturälskare, kan uppleva i Göteborg.

Läs mer
 

 

Liseberg

Nöjesparken Liseberg i Göteborg har attraktioner och aktiviteter för både stora och små. Prova de hisnande berg-och-dalbanorna, dansa, ät och drick gott eller njut av de vackra trädgårdarna och den underbara atmosfären.

Läs mer
 

 

Botaniska trädgården

Göteborgs botaniska trädgård, med sitt grönområde på 175 hektar, är en av de största i Europa. Här finns mer än 16.000 olika växtsorter både ute och i de stora växthusen. Här kan man strosa runt i lugn och ro och bara njuta!

Läs mer
 

 

Volvo Museum

Ta en titt in bakom kulisserna på Volvomuseet i Göteborg. Lär dig mer om volvobilarnas historia och utvecklingen från 1927 fram till idag. Här finns mer än 6000 m2 av utställningsyta att upptäcka. 

Läs mer
 

 

Feskekôrka

Göteborgs Feskekôrka är en inomhusmarknad för fisk och skaldjur som byggdes 1874 som ett arkitektoriskt experiment. Feskekôrka är idag ett av Göteborgs mest kända varumärken och en levande kulturattraktion.

Läs mer