Se tillgänglighet

Vårt Göteborg

läs mer stäng
Hotel Riverton - exterior

Spännande nyheter

Göteborg Stad arbetar just nu på ett spännande stadsutvecklingsprojekt för hela Skeppsbroområdet för att föra staden närmre hamnen.

Detta kommer att omfatta en ny spårvagnslinje som förbinder hotellet till resten av staden. Under denna period kommer parkeringsmöjligheter i området att påverkas och gäster kan nu parkera på parkeringsbåten P-Arken, en kort promenad från hotellet. Följ gärna länken för mer information om utvecklingen i vårt område

Vi erbjuder också parkering i vårt garage för 225 kr per 24 timmar. Vi har ett begränsat antal platser så se till att boka din parkeringsplats i samband med din bokning.

Om du har några frågor så tveka inte att kontakta oss.

Desserter | Konferens & Evenemang | Hotel Riverton - Hotel Riverton - Riverside gruppmeny dessert

Sevärdheter i vårt område

FESKEKÖRKA
Denna historiska byggnad från 1874 byggdes ursprungligen som fiskmarknad och auktion i Göteborg. Nu finns det flera fiskrestauranger och butiker med färsk fisk och skaldjur direkt från havet.
Avstånd från hotellet: 5 minuters promenad

KUNGSGATAN
Kungsgatan är en 930 meter lång gågata känd för shopping i främsta hand men det finns också många caféer och restauranger. Gatan leder vidare till Kungstorget där du hittar Saluhallen och en biograf. Avenyn med flera butiker, barer och restauranger kan enkelt nås via Kungsgatan.
Avstånd från hotellet: 7 minuters promenad

SALUHALLEN
Prova på nybakade bröd, ost, oliver, kött och mycket mer på Saluhallen vid Kungstorget, ett måste för matälskare och livsnjutare!
Avstånd från hotellet: 11 minuters promenad

GÖTEBORGSOPERAN
Det vackra operahuset ligger precis vid hamnen vilket återspeglas i dess arkitektur. Ta en promenad runt byggnaden eller njut av en opera, musikal eller dansföreställning.
Avstånd från hotellet: 10 minuters promenad

HAGA
Haga är också känt som den historiska stadsdelen och redan 1637 nämndes området i skrift. Idag är det ett populärt område för caféer, mindre butiker och marknader inbäddade längs stenkulle gator och vackra gamla byggnader. Vi rekommenderar att börja utforska från Haga Nygata.
Avstånd från hotellet: 10 minuters promenad till Haga Nygata

SKANSEN KRONA
Denna fästning byggdes 1687 och var aldrig i några strider. På mitten av 1800-talet användes den som ett fängelse och senare som nödbostäder. Idag är det ett militärt museum och en av de bästa platserna för en panoramautsikt över Göteborg!
Avstånd från hotellet: 20 minuters promenad via Haga Nygata

View of Gothenburg from Hotel Riverton

Färjor & kryssningar

Älvsnabben avgår från Rosenlund dagligen och knyter samman de båda sidorna av Göta Älv.
Avstånd från hotellet: 5 minuters promenad

Lilla Bommen: Dagskryssningar runt Göteborgs skärgård, vissa kryssningar inkluderar även skaldjursbufféer och underhållning ombord.
Avstånd från hotellet: 15 minuters promenad


Stena Lines färjor är belägna vid Masthuggskajen. Här avgår färjor över till Fredrikshamn i Danmark.
Avstånd från hotellet: 20 minuters promenad