Boka nu
Goteborg & Co Copyright Steampipe Production Studio

Gothia Cup 2024

Gothia Cup 2024

Gothia Cup 2024, världens största ungdomsfotbollsturnering, äger rum den 14 till 20 juli i Göteborg, Sverige. Denna årliga händelse samlar cirka 1 900 lag från 80 länder som deltar i över 4 700 matcher på 110 planer. Turneringen är känd för sin mångfald och internationella atmosfär, vilket gör den till en unik och minnesvärd upplevelse för unga fotbollsspelare världen över.

Invigningsceremonin hålls den 15 juli på Ullevi Stadion och kommer att vara ett storslaget evenemang med musik, dans, fyrverkerier och en parad av alla deltagande nationer. Denna ceremoni, som ofta jämförs med en olympisk öppningsceremoni, är en höjdpunkt för både spelare och åskådare och lovar att bli en oförglömlig upplevelse​. 

Gothia Cup 2024 kommer också att fokusera på hållbarhet och fortsätta sina insatser för att främja miljömedvetenhet och ansvarstagande under turneringen. I sommar lär sig runt 70 000 unga från hela världen att göra planeten mer hållbar. Minskat klimatavtryck, sortera sopor rätt och större fokus på fair play är några av de konkreta insatser Gothia Cup och Partille World Cup gör för ekologisk och social hållbarhet, i den nya satsningen Celebrate.  

Bland de många tävlingarna kommer Gothia Puma Trophy att vara en av de mest prestigefyllda, där elitlag i U17-kategorin för både flickor och pojkar kommer att tävla och visa upp några av de bästa unga fotbollstalangerna​.

Med ett rekordstort intresse för årets turnering, som nästan är fullbokad, förväntas Gothia Cup 2024 slå tidigare deltagar- och publikrekord. Detta speglar turneringens växande popularitet och betydelse i den globala ungdomsfotbollsgemenskapen​. 
 

Boende i Göteborg under Gothia Cup

Hotel Riverton är ett bra alternativ ifall du ska till Göteborg under Gothia Cup! Med ett centralt läge nära Stenpirens Resecentrum tar du dig smidigt runt med kollektivtrafiken till alla matcher. Sov ut i sköna DUX sängar med fluffiga täcken och kuddar från Norsk Dun. Vakna sen upp till en hotellfrukost med extra allt innan ni beger er mot matcherna. 

Summer offer

Boka 2 nätter i sommar och få 20% rabatt med vårt summer offer. Få ut mer av din vistelse hos oss på Hotel Riverton i centrala Göteborg. Sov ut i sköna DUX sängar med fluffiga täcken och kuddar från Norsk Dun. Vakna sen upp till en hotellfrukost med extra allt innan du utforskar Göteborg. Inkluderar: övernattning, tillgång till Serenity Gym, välkomstdrink och frukostbuffe. 

Stay Four Longer

Passa på att stanna lite längre, boka 4 sammanhängande nätter och få 25% rabatt på din vistelse med vårt stay four longer erbjudande. Erbjudandet inkluderar övernattning i valfri rumskategori, tillgång till Serenity Gym, välkomstdrink och frkostbuffé.