Boka nu
Sommarerbjudanden Hotel Riverton Göteborg

Sommarerbjudanden Göteborg

Sommar i Göteborg

Vill ni prova något nytt under semestern? Ta tillfället i akt och kombinera en stadsupplevelse med sol och bad vid havet.

Göteborg har mycket att erbjuda och upptäcka. Besök den botaniska trädgården, njut av de mysiga kaféerna i Haga, gå på Operan och shoppa loss! Men kanske är den vackra skärgården det allra bästa.

I Göteborg finns allt från stora shoppingcenter till små självständiga butiker. Om du är intresserad av inredning finns mycket att upptäcka kring Magasinsgatan, med butiker som Artilleriet och Norrgavel, på kort gångavstånd från oss. Göteborg är kanske mest känt för sitt utbud av färsk fisk och skaldjur, så passa på att njuta av havets läckerheter, antingen hos oss eller på någon av stadens många härliga restauranger. För en mer avslappnad upplevelse rekommenderar vi en promenad i Haga, där du kan stanna till på ett av de trevliga fik, eller ett besök i Trädgårdsföreningen som stoltserar med en av norra Europas främsta rosenträdgårdar, där 2500 rosor av 1200 olika arter blommar under sommaren.
 

SOMMARERBJUDANDEN

SUMMER OFFER

Boka 2 nätter i sommar och få 20% rabatt med vårt summer offer. Få ut mer av din vistelse hos oss på Hotel Riverton i centrala Göteborg. Sov ut i sköna DUX sängar med fluffiga täcken och kuddar från Norsk Dun. Vakna sen upp till en hotellfrukost med extra allt innan du utforskar Göteborg. Inkluderar: övernattning, tillgång till Serenity Gym, välkomstdrink och frukostbuffe. 

MEMBERS SUMMER DEAL 15%

Vi är glada över att ha dig som vår medlem och vill därför erbjuda dig 15% rabatt med vår members summer deal på valfri rumskategori under utvalda datum under sommaren. Vi garanterar alltid bästa pris när du bokar direkt med oss. Sov ut i sköna DUX-sängar med fluffiga täcken och kuddar från Norsk Dun, samt sängkläder i 100% Egyptisk bomull. Vakna sedan upp till en hotellfrukost med extra allt innan du tar dig an dagens utmaningar. 
Inkluderar: övernattning, tillgång till Serenity Gym, välkomstdrink och frukostbuffe. Logga in för att boka!


Utforska skärgården

Vårt centrala läge vid vattnet utgör den perfekta basen för att utforska skärgården. Från Stenpiren går båtlinje 281 och 282 ut till de södra öarna i Skärgården, hela turen Stenpiren - Styrsö - Donsö - Vrångö tar ca 1 timme och 35 minuter. Dessa öar är perfekta för vandringar längs charmiga grusvägar, cykelturer eller för att helt enkelt njuta av lugnet. Styrsö har flera vackra badplatser samt mysiga kaféer och restauranger, medan Donsö utmärker sig med sitt livliga hamnliv och sina traditionella fiskebåtar.

Göteborgs skärgård erbjuder en rad spännande möjligheter för både naturälskare och fiskare. En mycket populär aktivitet är sälsafari, där besökare kan delta i guidade båtturer för att få chansen att se sälar i deras naturliga miljö. Det är en fantastisk möjlighet att utforska det rika djurlivet och den natursköna skönheten som skärgården har att erbjuda.

För de som gillar att fiska finns det gott om äventyr att ta del av. Guidade fisketurer erbjuder möjligheten att testa på att fiska makrill, en omtyckt och smakrik fisk som trivs i överflöd i dessa vatten. Krabbfiske är en annan populär och engagerande aktivitet, särskilt lämplig för familjer, där deltagarna kan fånga krabbor direkt från klipporna eller från en båt.
 

NATURUPPLEVELSER MITT I STAN

Göteborg är känt för sin vackra och mångsidiga natur, och under din weekend på Hotel Riverton får du chansen att utforska stadens många grönområden och parker. Här är några av de natursköna platserna du kan besöka för att ta en paus från stadens brus och njuta av frisk luft och grönska:

  • Trädgårdsföreningen - Trädgårdsföreningen, belägen i hjärtat av Göteborg, är en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker. Här kan du promenera bland vackra blomsterarrangemang, besöka Rosariet eller koppla av i det pittoreska Palmhuset. 
  • Slottsskogen - Slottsskogen är Göteborgs största park och erbjuder en mängd aktiviteter för hela familjen. Här kan du träffa djur på barnens zoo, vandra genom skog och ängar, eller besöka stadens observatorium och naturhistoriska museum.
  • Botaniska Trädgården - Med över 16 000 växtarter, är Göteborgs Botaniska Trädgård en av de största i sitt slag i Europa. Utforska trädgårdens vackra landskap, vattenspeglar och växthus, och beundra det stora utbudet av blommor och växter från hela världen.

NORDENS STÖRSTA NÖJESPARK

En av Göteborgs mest omtyckta destinationer under sommarsäsongen är Liseberg, en av Europas främsta nöjesparker. Här kan besökare uppleva spännande åkattraktioner, vackra trädgårdar och underhållning som passar hela familjen. Vänligen notera att Liseberg har ett begränsat antal platser i parken vilket gör att du måste förboka dag och köpa biljett online på lisebergs egna hemsida. 


Sammanfattningsvis är Göteborg en stad som verkligen lever upp på sommaren, med något att erbjuda för alla smaker och intressen. Oavsett om du är här för att utforska stadens kultur, koppla av i naturen eller bara njuta av den skandinaviska sommarsolen, är Göteborg en destination som inte kommer att göra dig besviken.