Boka nu
View Skybar & Restaurant

Matupplevelser i Göteborg

Våra bästa tips inför sommaren

I Göteborg finns det något för alla smaker, från stjärnkrogar och rebelliska uppstickare till trendiga barer och en rullande armada av foodtrucks. Här kan du boka din resa, hoppa över lunchen och komma fram hungrig, redo för ett matäventyr som kan börja direkt vid ankomst.

VIEW SKYBAR & RESTAURANT

Oavsett om du vill avnjuta en romantisk middag, fira en speciell dag eller organisera en konferenslunch med kollegor erbjuder restaurangerna och barerna på Hotel Riverton i Göteborg gastronomiupplevelser för alla tillfällen. 

Beläget på 12:e våningen på Hotel Riverton hittar du vår signaturrestaurang och bar, View Skybar & Restaurant. Med läckra vyer över Göteborg och Göteborgs hamninlopp från panoramafönstren som går från golv till tak, erbjuder vi en atmosfär olik allt annat i Göteborg. Inredningen är chic, lyxig men ändå välkomnande med en behaglig blandning av designmöbler, exklusiva material och konstverk.

Vår kökschef Christoffer Andersson, med mångårig erfarenhet inom branschen från både Stockholm, Mariefred och Göteborg och sitt duktiga team i köket bjuder på högkvalitativa och inspirerade rätter från en à la carte-meny. Närheten till havet gör sig även påmind i vår meny där utvalda råvaror från västkusten står i fokus. Vårt kök hämtar inspiration från sin kärlek till den svenska västkusten och kombinerar lokala råvaror med internationella influenser. Vi använder lokala och ekologiska råvaror i möjligaste mån, vilket innebär att vår meny varierar beroende på säsong och tillgänglighet för att säkerställa att vi alltid använder det bästa av vad säsongen har att erbjuda.

Njut av en av våra prisbelönta cocktails i baren eller upplev vår à la carte-meny med spektakulär utsikt över hamnen. Här kan du njuta av en fantastisk kvalitet på matalternativ och ett utmärkt urval av viner att kombinera med till. 

Färska skaldjur

Färska skaldjur är ett måste när man är i Göteborg! Färska räkor, krabbor, och musslor är bara några av delikatesserna som dagligen levereras direkt ifrån havet till stadens restauranger. En kort promenad från hotellet finner du Feskekôrka, en ikonisk byggnad med stadens mest berömda fiskmarknad. Feskekôrka har precis öppnat upp dörrarna igen efter några års renovering, här möts du nu av en saluhall med delikatesser från havet, flera olika fiskdiskar samt helt nya restauranger och barer. Restauranger som Sjömagasinet och Fiskekrogen är välkända skaldjursrestauranger i stan där både kvalitet och smak alltid är i fokus. 

Internationella delikatesser

I Göteborg hittar du restauranger som erbjuder allt från italiensk pasta och fransk haute cuisine till japansk sushi och indiska curryrätter. Linnégatan och Avenyn är populära områden med ett brett utbud av internationella restauranger. Oavsett om du längtar efter autentisk napolitansk pizza, kryddstark thailändsk pad thai, eller en saftig amerikansk burgare, finns det något för varje smak och varje tillfälle.

Svensk husmanskost

Inget smakar så gott som svensk traditionell husmanskost. Rätter som köttbullar och potatismos, raggmunk med lingon och fläsk, samt stekt strömming med skirat smör är bara några exempel på enkla men goda maträtter från det klassiska svenska köket. Restauranger som Smaka och Kometen är välkända för sina autentiska svenska menyer, där man får chansen att njuta av rejäl och välsmakande mat i en trivsam miljö.

Stjärnkrogar i Göteborg

Fem restauranger i Göteborg har förärats med en stjärna i krogbibeln Guide Michelin. För en stad i Göteborgs storlek är det unikt med så många stjärnkrogar och utmärkelserna har satt staden på den internationella matkartan. De stjärnkrogar vi har i Göteorg är Project, Restaurang 28+, Signum, Koka samt SK Mat och Människor. Väl värt ett besök!

Uppstickare

För den som söker något lite mer okonventionellt finns det flera rebelliska uppstickare på Göteborgs matscen. Dessa restauranger bryter mot traditionerna och erbjuder unika matupplevelser med en modern twist. Platser som Restaurang Natur och Bar La Lune är kända för sin experimentella matlagning och sitt fokus på hållbara, lokala ingredienser, vilket resulterar i innovativa och minnesvärda rätter.

Foodtrucks

Pulled pork från USA, ceviche från Sydamerika, veganska rätter från Etiopien – och mycket mer. Göteborg har ett rikt snabbmatsutbud med gott om foodtrucks och street food-ställen runt om i staden. Under sommarmånaderna fylls gatorna med en mångfald av foodtrucks, på platser som Magasinsgatan och Kungstorget kan du snabbt och enkelt utforska en mängd olika smaker.

Trendiga barer

Göteborg är också hem till många trendiga barer som serverar innovativa cocktails och smakrika små rätter. Ställen som Stranger och Unity Jazz kombinerar fantastisk atmosfär med högkvalitativa drycker och en meny som ständigt överraskar. Här kan du njuta av en avslappnad kväll med vänner eller en mer formell afton med sofistikerade smaker.

Göteborgs rika och varierade matscen gör staden till en perfekt destination för matälskare. Oavsett om du vill njuta av en exklusiv middag på en stjärnkrog, utforska de rebelliska uppstickarnas innovativa menyer, koppla av på en trendig bar eller prova på street food från någon av stadens många foodtrucks, finns det något för alla smaker.