Boka nu
Restaurant ONE Hotel Riverton

Rivertons dedikerade stjärnor

Över 20 års expertis - Rivertons dedikerade stjärnor

Bakom varje framgångsrik verksamhet finns ett fantastiskt team! Vi på Hotel Riverton är lyckligt lottade med personal som varit lojala i över 20 år. Vi värdesätter våra anställda och strävar efter att skapa en personlig, behaglig och engagerad atmosfär där människor är fria att vara sig själva och utvecklas så mycket som det bara går.

Roligaste med jobbet

Svante Forslund, Restaurangchef för ONE har varit anställd på Hotel Riverton i 22 år och han menar på att det roligaste med jobbet är den belöningen vi får när vi överträffar våra gästers förväntningar. 

"När vi tillsammans på ett bra sätt kan nyttja all vår erfarenhet och ge våra gäster bästa möjliga upplevelse för att slå deras förväntningar blir jobbet så mycket roligare, den belöningen är svårslagen. Riverton har alltid varit bra på att finna lojala och erfarna avdelningschefer, vilket har skapat en stabil och trygg miljö både för personal och gäster. För att kunna upprätthålla en hög serviceivå krävs ett bra ledarskap som får personalen att stanna, och erfarenhet bland personal skapar i sin tur en trygghet för gästen."

Den genomsnittliga anställningstiden för våra avdelningschefer på Hotel Riverton ligger idag på 9 år, i jämförelse med den genomsnittliga anställningstiden för svenskar som idag ligger på 5 år enligt fackförbundet Unionen. 

Sandra Walding, Assisterande Husfru har också varit anställd på Hotel Riverton i 22 år och hon tycker att det roligaste med hennes jobb är gemenskapen med kollegorna.

"Att få komma hit varje dag och umgås med kollegorna är det roligaste, vi har så kul ihop och är ett bra team."

Antonio Araque, Servitör i Restaurant ONE firar 20 år på Hotel Riverton i år och han får energi av att gästerna lämnar med ett leende på läpparna. 

"Det roligaste är att hjälpa gäster som lämnar med ett leende på läpparna. Det kan också vara utmanande, då vissa gäster ställer krav eller har väldigt specifika önskemål, men vi gör alltid vårt yttersta för att hjälpa till. Jag har till och med fått springa iväg till affären några gånger då gäster önskat saker som vi inte haft tillgängligt, och det är absolut värt det så länge de blir glada och nöjda."

Det bästa med att jobba på hotell

Det finns många olika avdelningar och tjänster inom hotellet, men alla med samma mål, att skapa oförglömliga upplevelser för våra gäster. Vi träffar väldigt mycket olika människor som reser i olika syften, kan vara både privatgäster som är på semester, affärsgäster som reser med jobbet och konferensgäster som är här över dagen. Sandra tycker att det roligaste med att jobba på hotell är variationen. 

"Ingen dag är den andra lik - det händer alltid något varje dag."

Antonio får samma fråga och svarar,

"Det bästa med att jobba på hotell är gemenskapen man får med kollegor, vi alla jobbar så nära varandra vilket skapar en bra sammanhållning. Särskilt med de avdelningar som man jobbar tätt ihop med, jag har exempelvis alltid haft ett fint samarbete med köket vilket både är både kul och det underlättar mitt jobb."

Rivertons utveckling

Svante fick sitt intresse för mat i tidig ålder ifrån sin mamma, vilket i sin tur ledde till restaurangskola på gymnasiet. Efter några år av resande vidareutbildade han sig inom Hospitality Management i Göteborg följt av ett år på Oxford University i England för att ta sin kandidatexamen, innan han fick chansen att börja på Hotel Riverton som Assisterande Restaurangchef. Han blev snabbt befordrad och har sedan dess varit med och utvecklat verksamheten. 

"Kvalitén på mat, dryck och service är mycket högre idag i jämförelse med när jag började 2002. Vilket till stor del beror på det hårda arbete vi tillsammans lagt ner, de rekryteringar vi har gjort och den stora satsningen som våra ägare har investerat i."

Under 2019/2020 investerade våra ägare 200 Mkr i hotell, konferens, restauranger, barer, gym och spa för att utveckla ett starkt och attraktivt koncept för framtiden. I samband med renoveringen genomgick vi en re-branding av företaget för att bygga ett starkare varumärke på marknaden. 

Det bästa minnet från Riverton

När Antonio ser tillbaka på sina 20 år på Riverton ser han renoveringen som ett av de bästa minnena. 

"Det var jättekul att få vara med om den här stora förvandlingen, det blev som en helt ny upplevelse att få jobba i så fina miljöer."

Antonio nämner också personalfesterna som fina minnen, vilket även Sandra och Svante gör.

"Mina bästa minnen från tiden på Riverton är den goda relationen jag haft till våra ägare, och de överraskningsfester jag arrangerat för personalen. Tidigare hade vi alltid kick-offer per avdelning, men det var mycket mer lyckat och en helt annan sammanhållning när vi inkluderade all personal och överraskade med fest." 

Svante kommer att jobba sin sista arbetsdag på Riverton den 10 juni 2024 då han lämnar över med varm hand till vår nya Restaurangchef för ONE, Monica Ahlgren. Monica har gedigen erfarenhet ifrån branschen både i Sverige och Norge, hon är även utbildad sommelier och håller gärna i vinprovningar. Stort tack för allt Svante - du har varit extremt värdefull för Riverton, och varmt välkommen Monica!