Boka nu

Konferens & Event på Hotel Riverton

Konferens i Göteborg

Hotel Riverton är ett familjeägt och drivet designhotell i centrala Göteborg. Hos oss finner du 16 flexibla konferensrum för möten, frukostseminarium eller evenemang inklusive fyra mindre grupprum och en större lokal som tillsammans med vår eventrestaurang kan ta upp till 400 deltagare. 

Vi lägger stor vikt vid att erbjuda en personlig service och ni kommer alltid att ha en kontaktperson hos oss som följer er hela vägen – från förfrågan till genomförande och uppföljning. 

Hela vår konferensavdelning är nyrenoverad och utrustad med den senaste tekniken med enkel tillgång till Wi-Fi. Väl på plats tar våra konferenstekniker hand om alla tekniska förberedelser så att ni kan koncentrera er på dagens innehåll!

Utrymme Icon of Bio Bio Icon of Klassrum Klassrum Icon of U-Bord U-Bord Icon of Fiskben Fiskben Icon of Ö-sittning Ö-sittning Icon of Styrelse Styrelse Icon of Mingel Mingel Icon of Bankett Bankett
Kongressen 250 150 60 150 126 - 250 160
Conference Room 1 100 50 26 50 42 - 100 -
Conference Room 2 160 80 38 80 60 - 140 -
Conference Room 3 56 36 24 36 30 - - -
Conference Room 4 42 24 20 24 20 18 70 -
Conference Room 5 60 40 26 40 30 - - -
Conference Room 6 40 20 16 20 20 18 - -
Conference Room 5+6 109 60 34 60 48 - - -
Conference Room 7 60 40 26 40 30 - - -
Conference Room 8 40 20 16 20 20 18 - -
Conference Room 7+8 109 60 34 60 48 - - -
Conference Room 9 30 18 16 18 18 12 - -
Conference Room 10 20 16 10 16 12 12 - -
Conference Room 9+10 50 40 26 40 30 22 - -
The Business Suite - - - - - 10 - -
The Boardroom - - - - - 10 - -
Studio 1+2 - - - - - 18 - -
Studio 1-4 - - - - - 8 - -

Kongressen

Vår största lokal Kongressen, lämpar sig utmärkt för större föreläsningar, utställningar eller mässor. I direkt anslutning till lokalen ligger en av våra restauranger som kan användas för mingel, fest, middag eller utställarplats. 

Konferensrum

Vi erbjuder 17 mångsidiga konferensrum inkluderat 4 mindre grupprum och en större lokal som tar 2–400 personer och som möbleras anpassat efter ditt möte eller event. 

Streaming Studio

I takt med att tiderna förändras har vi skapat nya möjligheter för våra konferensgäster, när det är svårt att träffas live är ett digitalt möte ett bra alternativ.

Festlokal och Bankett Göteborg

Event & Festligheter

Hotel Riverton är det perfekta stället att arrangera ditt event på, de spektakulära utsikterna över hamninloppet skapar den rätta stämningen för ditt företagsevent, middag eller bröllop.

Grupprum

Våra fyra grupprum är perfekta mötesrum för mindre möten i Göteborg. De interna flexibla väggarna tillåter rummen att delas eller öppnas upp efter era behov av utrymme.

Mötesförfrågan

Varmt välkommen att fylla i vårt mötesförmulär så återkommer vi till dig så snart vi kan med en offert.

Aktiviteter

Vi hjälper gärna till att organisera aktiviteter som ett komplement till en konferens, möte eller Kickoff. Aktiviteterna organiseras av våra samarbetspartners som är experter på att skapa roliga och inspirerande teambuilding aktiviteter.

En brud som förbereder sig inför bröllop. Hon har en vit klänning och uppsatt hår.

Bröllop

Vi erbjuder möjligheten att fira ert bröllop i centrala Göteborg. Här finns vackert designade och moderna lokaler och alla förutsättningar för en lyckad dag, tillhörande fest och en oförglömlig bröllopsnatt. 

Dandy Bar i Restaurant ONE Hotel Riverton

Mat & Dryck

Det är under kaffepauser som idéer dyker upp och kontakter skapas.

Läs Mer
Paddan Sightseeing Copyright Dick Gillberg

Utomhusaktiviteter

Vi hjälper gärna med att organisera aktiviteter som ett komplement till en konferens eller ett möte.

Läs Mer

Inomhusaktiviteter

Vi hjälper gärna med att organisera aktiviteter som ett komplement till en konferens eller ett möte.

Läs Mer

Varför är det bra att åka på konferens?

Att åka på konferens utvecklar arbetsgruppen, miljöombytet kan ge en kreativ kick och skapa nya idéer. Under en konferens kan både operativa frågor och strategiskt viktiga val diskuteras. Oftast är en i person i arbetsgruppen utsedd att leda mötet och hålla koll på dagordningen. En konferens kan ha ett utbildande syfte där arbetsgruppen ägnar sig åt kompetensutveckling.
 

Erbjuder ni videokonferens och digitala möten?

Ja, vi har nu möjlighet att erbjuda en streaming studio för dig som vill live streama din konferens, föreläsning, seminarie, underhållning, konsert eller liknande. Vi har en fullt utrustad rymlig lokal med all teknik och personal som behövs för att kunna genomföra ett professionellt digitalt evenemang. 
 

Vad har ni för utrustning i era konferensrum?

Vi kan tillmötesgå högt ställda krav på teknisk utrustning. Det innebär att ni får tillgång till takmonterade projektorer, PA system och vi har dimmerbar ljussättning i samtliga konferensrum. Snabbt Wi-Fi finns givetvis kostnadsfritt tillgängligt i alla våra konferensrum och konferenslokaler. 

Krävs det ökad tillgänglighet har vi en konferenslokal med fast hörslinga och ett par som är anpassade för mobila hörslingor. Vår dedikerade tekninker kommer assistera er med detta och ta hand om alla förberedelser som krävs. 

Projektor och skärm, Whiteboard, 1 st blädderblock, bordsvatten samt block och penna till varje deltagare ingår i samtliga av våra konferenslokaler när ni bokar en konferens hos oss. Övrig teknik går att beställa till. 
 

Hur många personer rymms i er största konferenslokal?

Vår största lokal heter Kongressen och tar upp till 250 personer i biosittning.
 

Kan man boka kvälls- och helgkonferens hos er?

Ja, vårt hotell har öppet dygnet runt alla veckans dagar – och vi välkomnar er mer än gärna under kvällar och helger efter förfrågan. Detta kan vara ett bra alternativ om man vill hålla mötet lite mer i avskildhet. 
 

Kan vi anordna aktiviteter i Göteborg i samband med konferens?

Vi hjälper till att anordna event och konferens i Göteborg. Det innebär att vi även kan hjälpa till att anordna gruppaktiviteter i samband med konferensen. Oavsett om ni vill ordna en lite extra tilltalande middag med utsikt i över Göteborgs hamninlopp eller en mer fartfylld aktivitet kan vi hitta passande förslag. 
Er kontaktperson kan hjälpa er att utforma upplevelser utifrån behov och önskemål. Vi tar fram förslag som passar dagtid som för att runda av konferensen med en gemensam upplevelse.     
 

Vad för slags mat serveras på konferensen?

Vi vet att maten vi serverar förbättrar konferensupplevelsen, därför erbjuder vi en vällagad och näringsrik tallriksserverad konferenslunch med ingredienser efter säsong och av högsta kvalitet. På eftermiddagen ser vår konditor till att hålla energinivån uppe med hemlagade sötsaker.

Förmiddagsfika
Kaffe/te, smörgåsar, chia-pudding, mini-muffins och power shots

Lunch
Vi erbjuder alltid en tallriksserverad, trevlig och näringsrik lunch

Eftermiddagsfika
Kaffe/te, kakbuffé bakad av vår konditor, fruktsallad och smoothie
 

När måste jag senast meddela matallergier?

Matallergier samt vegetarisk kost skall meddelas Hotel Riverton och bekräftas senast 5 arbetsdagar innan arrangemangsdatum för att vi skall kunna säkerställa produkter och förtäring utanför vårt ordinarie utbud.
 

Vad kostar en konferens i Göteborg?

Det beror på vad för typ av konferenslokal ni är i behov av, om ni väljer till matpaket, middagar, extra teknik och hotellrum. Priserna för våra olika konferenslokaler varierar från dag till dag då vi tillämpar flexibel prissättning efter efterfrågan.
 

Varför ska man åka på konferens till Göteborg?

Det finns flera anledningar till att konferera i Göteborg. Att slippa långa resvägar och ha nära till kommunikationsmedel är något som uppskattas av många konferensdeltagare idag. Det blir allt viktigare att vara effektiv med medarbetarnas tid och då är valet av mötesplats många gånger enkelt; konferensanläggningar i citykärnan med effektiva kommunikationer i dess närhet. Vi ligger idealt i centrala Göteborg, med Stenpiren resecentrum framför oss.

Är ni ute efter en högkvalitativ konferensupplevelse? Vi erbjuder helhetsupplevelser kryddat med mat & dryck, möten & konferens, evenemang, fest, middagar, goda drinkar, inspirerande miljöer, vackra utsikter och framförallt, en god natts sömn. Med våra gäster i fokus, personliga omtanke och en passion för god kvalité levererar vi upplevelser man längtar tillbaka till. 

Eller är det teambuilding aktiviteter som ni söker? Vi hjälper gärna till att organisera aktiviteter som ett komplement till en konferens, möte eller Kickoff. Aktiviteterna organiseras av våra samarbetspartners som är experter på att skapa roliga och inspirerande teambuilding aktiviteter. De flesta aktiviteter kan dessutom anpassas för att återspegla ett företag och dess mål på ett inspirerande sätt!

Gör ett aktivt val nästa gång ni skall arrangera en konferens, och välj världens mest hållbara stad. Vår underbara stad Göteborg har blivit framröstad som världens mest miljövänliga stad 6 år i rad, enligt Global Destination Sustainability Index (2016-2022). Göteborg har utöver detta även en hållbarhetsutmärkelse till efter att Lonely Planet utsett Best in travel 2021, där Göteborg är vinnare i hållbarhetskategorin ”Best Sustainable City Stay”.
 

Hur bokar vi vår konferens hos er i Göteborg?

För att boka och planera en konferens hos oss får ni gärna fylla i en förfråga eller kontakta oss direkt via e-post eller telefon. Vi ser då till att ni får en kontaktperson med erfarenhet som hjälper er med alla detaljer.
Vi hjälper er även att se till att allt från material till aktiviteter koordineras. Att förlägga en konferens hos oss ska vara enkelt. Deltagare kan njuta av den speciella miljön och inspireras av en trevlig dag.