Boka nu
Julbord i Göteborg Hotel Riverton

Julbord i Göteborg

JULBORD I GÖTEBORG - EN VÄRMANDE HELGUPPLEVELSE

De mest uppskattade julminnena skapas samlade kring ett bord, och nu är det dags att fira helgen med värme och gemenskap hos oss.

Välkommen till vårt sagolika julbord, en fest som sträcker sig från slutet av november till mitten av december. Här är varje ögonblick fyllt av julens alla läckerheter, skapade av våra kreativa kockar som med omsorg tillagar varje rätt från grunden. Vi bjuder in till en smakupplevelse där traditionella och nya smaker samsas, och där även de som föredrar vegetariska alternativ hittar något som förför deras smaklökar.

Inled kvällen med ett värmande glöggmingel, låt dofterna från julbordets läckerheter förföra er, och avsluta sedan denna fest av smaker med kaffe och ett dignande dessertbord. 
 

JULBORD SOM EN UNIK UPPLEVELSE

Vår nyrenoverade Restaurant ONE på första våningen bjuder på en av Göteborgs mest inbjudande atmosfärer. En tidlös elegans förgyller stämningen och gemenskapen, med panoramafönster från golv till tak som ger en förtrollande utsikt över älven – en perfekt plats att njuta av ett julbord på.

Varmt välkomna till en stämningsfull eftermiddag i julens tecken hos oss på Hotel Riverton!
 

VÅRT JULBORD

Vi har noggrant valt ut rätter som passar alla smaker, med en blandning av gamla favoriter och nya smaker inspirerade från hela världen. Glöggmingel inleder kvällen och kaffe avslutar den, med ett imponerande dessertbord som kronan på verket.

Våra julbord i Göteborg serveras från tisdag till lördag mellan den 23 november och 21 december 2023.

Priser
Tisdag 895:- 
Onsdag 945:- 
Torsdag 945:- 
Fredag 1095:- 
Lördag 895:- 

Vänligen notera att priserna ovan inkluderar 12% moms och är presenterade per person. Vi reserverar oss för prisförändringar.
 

JULBORD I CHAMBRE SÉPARÉE

För större sällskap och företag erbjuder vi möjligheten att boka julbord i Göteborg och avnjuta det i Restaurant ONE. Med plats för upp till 260 gäster och modern teknikstandard blir det en exklusiv upplevelse. Vi kan även omvandla hela första våningen till en privat festvåning för upp till 400 personer, med privat bar och möjlighet till dans om så önskas.

Observera att Restaurant ONE endast arrenderas ut till stora sällskap med minimum 100 gäster. Priser ges enligt förfrågan.
 

JULINSPIRERAD LUNCH

På våning 12, i View Skybar & Restaurant, med en fantastisk utsikt över hamninloppet, serverar vi en 3-rätters julinspirerad lunch. Perfekt som paus under konferensen eller som en trevlig avrundning inför juluppehållet.

Lunchen serveras måndag till fredag mellan den 23 november och 21 december 2023. Minimiantal för bokning är 10 personer till ett pris av 555:- per person.
 

JULBORDETS TRADITION

Att fira jul och avnjuta julbord är en tradition som sträcker sig långt tillbaka i tiden, ända sedan vikingatiden. Från uttrycket "dricka jul" till det kristna julfirandet under medeltiden har det utvecklats till dagens varierade och festliga julbordstraditioner. Från julskinka och kalvsylta till prinskorv, gravlax, och olika sorters sillar, har julbordet blivit en spegling av historien och våra gastronomiska preferenser.

Så låt oss tillsammans skapa nya minnen och fortsätta denna vackra tradition. Visste du att den klassiska sången "Hej Tomtegubbar" har sjungits vid julfiranden sedan 1800-talets första halva?


Vårt julbord är populärt, så vi rekommenderar att boka era platser i god tid online eller genom att kontakta oss på reservations@riverton.se

Hjärtligt välkommen till en stämningsfull kväll på Hotel Riverton!