Afternoon Tea på Hotel Riverton

Afternoon Tea på Hotel Riverton

Varje lördag eftermiddag kan du njuta av vår Afternoon Tea på Hotel Riverton i Göteborg. Umgås och koppla…

Varje lördag eftermiddag kan du njuta av vår Afternoon Tea på Hotel Riverton i Göteborg. Umgås och koppla av i goda vänners sällskap och njut av lyxiga smakupplevelser till en unik utsikt över Göteborg.

Vår konditor Carlos Alegria och hans team har skapat en ny Afternoon Tea meny där smakerna varieras beroende på säsong och tillgång. Njut av nybakade scones med hemlagade sylter och curds, västkustsnittar och vackra bakelser som är en fröjd för både smaklökar och ögat. Letar du efter ett vegetariskt eller glutenfritt alternativ, erbjuder vi samma meny med enstaka ändringar.

Denna brittiska tradition startades av Hertiginnan av Bedford under 1800-talet då det var vanligt att äta två huvudmål: en tidig frukost och sedan en sen middag. Hertiginnan startade sin egna ritual då hon intog te och snacks i sitt sovrum varje eftermiddag, och så småningom blev denna privata ceremoni en tradition och ett tillfälle för att träffa vänner och bekanta.

Te är såklart en viktig komponent för en riktigt bra Afternoon Tea, där kvalité och smak på téerna spelar en stor roll. Vi har valt att använda téer i lösvikt från Mighty Leaf som noggrant valts ut för att komplettera bakverken. De erbjuder enbart te på hela blad som är hantverksmässigt plockat och framställt där de har kontroll över hela kedjan från teplantage till tekoppen hos oss.

På menyn har vi bland annat Organic High Mountain Oolong som många tekännare anser vara en av de bästa. De sägs ofta befinna sig mittemellan svarta och gröna teer och finns i många variationer.
Oolongteerna tillverkas av de lite större tebladen längre ner på varje gren och teet knådas kraftigt för att enzymer skall frigöras och utveckla teets smak. Organic High Mountain Oolong har en komplexitet, rundhet och fyllighet med en fruktig och lätt blommig smak. Oolongteerna innehåller mindre koffein än svarta teer och kan med fördel kombineras med elegantare mat och desserter.

Vi har också valt ett par Rooibos teer på menyn (uttalas roy-bos) som är helt utan koffein. Rooibos är en ört som härstammar från Sydafrika och är egentligen inget te eftersom det inte är framställt från teväxten Camellia Sinensis. Med en juvelröd färg och honungsliknande eftersmak, är det underbart att njuta som det är, till frukost eller till fruktiga desserter eller god, mörk choklad.

Tips! Sätt lite guldkant på brunchen och börja med ett glas champagne, det brukar göra bakverken ännu godare!

Afternoon Tea serveras varje lördag mellan kl 14.00-17.00 i Skybar lounge.  
Vi rekommenderar att boka ett bord i förväg. Följ länken för mer information om bokningar och meny - Boka & läs mer om vår Afternoon Tea här

Läs mer LÄS MINDRE
Upp