Boka nu

Sevärdheter i Göteborg

Saker att göra & sevärdheter i Göteborg

Få ut det mesta av ditt besök i Göteborg

Hotel Riverton ligger i det nya spännande området, Skeppsbron, precis intill vattnet med bra förbindelser till hela Göteborg.

Inom några minuter från hotellet kan du promenera ner till Rosenlundskajen, stadsdelen Haga, ta in panoramautsikten från Skansen Kronan eller upptäcka Göteborgs modescen med lokala designers vid Kungsgatan och Magasingatan. 

Det finns många saker att göra i Göteborg och även många platser att upptäcka. Nedan är några av stadens främsta sevärdheter.

Om du vill upptäcka mer, hjälper vi dig gärna med tips så att du får ut det mesta av ditt besök i Göteborg!

Hotel Riverton

Stenpiren Resecentrum
Feskekôrka
Rosenlund
Kungsgatan
Stora Saluhallen
Göteborgsoperan
Långgatorna
Haga
Skansen Kronan
Göteborgs Skärgård
Liseberg
Paddan Sightseeing
Discover Gothenburg from Hotel Riverton Sevärdheter

Stenpiren Resecentrum

Stenpiren Resecentrum ligger på Skeppsbron mellan Stenpiren och Rosenlund. Resecentrumet är en knutpunkt för spårvagn-, båt- och busstrafik med flera servicefunktioner: café, blomsterbutik, kiosk, matservering och väntytor. 

Klicka här för att se alla avgångar för spårvagn, båt och buss. 
 

Mat & drinkar

Feskekôrka

Denna historiska byggnad från 1874 byggdes ursprungligen som fiskmarknad och auktion i Göteborg. Nu finns det flera fiskrestauranger och butiker med färsk fisk och skaldjur direkt från havet.

Mat & drinkar

Rosenlund

Till Rosenlundskajen har göteborgarna vallfärdat för färsk fisk i hundratals år. Att Feskekôrka är ett måste vet de flesta i stan. Numera huserar flera spännande barer, butiker och restauranger i området.

Rekommenderade restauranger: Barabicu, Dubbel Dubbel, Fee Fi Fo Fum, Komex Market och Boulebar. 

Handla

Kungsgatan

Kungsgatan är en 930 meter lång gågata känd för shopping i främsta hand men det finns också många caféer och restauranger. Gatan leder vidare till Kungstorget där du hittar Saluhallen och en biograf. Avenyn med flera butiker, barer och restauranger kan enkelt nås via Kungsgatan.

Mat & drinkar

Stora Saluhallen

Prova på nybakade bröd, ost, oliver, kött och mycket mer på Saluhallen vid Kungstorget, ett måste för matälskare och livsnjutare!

Sevärdheter

Göteborgsoperan

Det vackra operahuset ligger precis vid hamnen vilket återspeglas i dess arkitektur. Ta en promenad runt byggnaden eller njut av en opera, musikal eller dansföreställning.

Sevärdheter

Långgatorna

De gamla hamnkvarteren, Långgatorna, kring Järntorget har blivit stadens mest levande område. Det senaste tillskottet Auktionsverket på Tredje Långgatan är ett gammalt auktionshus som har omvandlats till flera restauranger, en vinbar, café och galleri. Men du hittar också många barer, gallerier och butiker utspridda på de andra Långgatorna som går parallellt med varandra.

Sevärdheter

Haga

Haga är också känt som den historiska stadsdelen och redan 1637 nämndes området i skrift. Idag är det ett populärt område för caféer, mindre butiker och marknader inbäddade längs stenkulle gator och vackra gamla byggnader. Vi rekommenderar att börja utforska från Haga Nygata. 

Sevärdheter

Skansen Kronan

Denna fästning byggdes 1687 och var aldrig i några strider. På mitten av 1800-talet användes den som ett fängelse och senare som nödbostäder. Idag är det ett militärt museum och en av de bästa platserna för en panoramautsikt över Göteborg!

Discover Gothenburg from Hotel Riverton Sevärdheter

Göteborgs Skärgård

Längs med kusten breder skärgården ut sig som ett pärlband av öar. Bara en kort resa från centrala Göteborg kan du strosa längs pittoreska gränder, ljuvliga stränder, i naturreservat och längs fina promenadstigar. Göteborgs skärgård med hamnarna, vikarna, skären och den härliga befolkningen är en unik upplevelse. Dessutom finns det gott om aktiviteter där sälsafari, fisketurer, spännande matupplevelser, bad och båtutflykter bara är några.

Sevärdheter

Liseberg

Liseberg är en av de mest besökta nöjesparkerna i Skandinavien med åk-och upplevelseattraktioner, spel, lyckohjul, musikscener, dansbana och flera restauranger och serveringar i en grönskande parkmiljö. Parken har öppet under tre säsonger, sommar, halloween och jul på Liseberg. 

Paddan Sightseeing Copyright Dick Gillberg Sevärdheter

Paddan Sightseeing

En sightseeingtur med Paddan-båtarna är ett utmärkt sätt att utforska Göteborg från vattnet. Turen tar dig längs kanalerna och under stadens många broar, och ger dig en unik inblick i stadens historia och arkitektur.