Upplev sommaren i Göteborg!

UPPLEV GÖTEBORG GENOM DINA SINNEN: SE

Härliga upplevelser i Göteborg! Sommaren är nästan här och vi firar att den äntligen har kommit med…

Härliga upplevelser i Göteborg! Sommaren är nästan här och vi firar att den äntligen har kommit med en serie i 4 delar om våra favoritsätt att uppleva Göteborg genom (nästan alla) sinnen: smaka, känn, se och hör.

Se de bästa vyerna i Göteborg

Du kanske redan känner till de flesta sevärdheter i Göteborg, men läs vidare för tips om hur du kan uppleva några av Göteborgs vackraste vyer som verkligen är en fröjd för ögat:

Skansen Kronan

Detta är utan tvekan den bästa platsen för att få utsikt i 360 grader över Göteborg. Skansen Kronan ligger vid Haga som är en av Göteborgs äldsta stadsdelar, här hittar du många butiker och caféer där du kan ladda upp med fika innan du tar trapporna upp till Skansen Kronan. Väl uppe på toppen får du en vacker vy över stan och hamnen, här finns det också gräs man kan sitta på vilket gör det till en populär picknickplats när vädret tillåter. För historie entusiasterhistorieentusiaster: den runda försvarsanläggningen är från slutet av 1600-talet och reser sig 87 meter över havet, där syftet var att skydda Göteborg från möjliga attacker av danskarna. Fästningen var utrustad med 23 kanoner vilka aldrig behövde användas.

Kanalerna

Att utforska Göteborgs skönhet från vattnet är möjligt med en tur på de klassiska Paddanbåtarna som tar dig genom vallgraven och kanalerna från 1600-talet, under de låga broarna och ut i hamnen till de gamla skeppsvarven. Under turen på Göteborgs kanaler kommer du också att kunna se lite mer kända sevärdheter som t e x den ikoniska Feskekörka. Vill du se mer av havet kan du hoppa på en färja som tar dig till någon av de 20 öarna i skärgården som sträcker ut sig som ett pärlband längs kusten. Här finns mycket att upptäcka och se som sälsafari, fisketurer och vackra naturstigar.

Ät middag till en utsikt av Göteborg

Aktivera flera sinnen med ett besök till Riverton View Skybar & Restaurant som du hittar på Hotel Rivertons högsta våning. Perfekt för en romantisk middag eller en söndagsmiddag i Göteborg, en kväll med goda vänner eller för att fira en speciell dag med familjen. Med fönster från golv till tak får du en unik utsikt över Göteborgs hamn medans du avnjuter vackra rätter gjorda på lokala ingredienser. Är du inte hungrig kan du bara åka upp och slå dig ner i Skybaren med en god drink eller ett glas välkylt bubbel.

Läs mer LÄS MINDRE
Upp